Aplikace agilní metody Scrum v projektu veřejné správy : případová studie projektu SISTA - Streckerová, Michaela; Hanousek, Vladimír; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cílem práce bylo identifikovat faktory konfliktu mezi prostředím veřejné správy a principy agilní metodiky Scrum. Výzkum byl realizován formou případové studie projektu SISTA s využitím kvalitativní obsahové analýzy dokumentace a kvantitativního vyhodnocení výkonových dat. Projekt SISTA potvrdil, že klíčové prvky, jako je iterativní vývoj a důraz na přidanou hodnotu, lze zachovat i v regulovaném prostředí. Dílčí úpravy metodiky, včetně kombinace s prvky tradičního řízení, přispěly k dosažení projektových cílů a zajištění souladu s právními předpisy. Práce tak rozšiřuje poznatky o adaptaci agilních přístupů ve veřejné správě.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses