Determinace pracovní motivace příslušníků městské policie a Policie ČR prostřednictvím zaměstnaneckých benefitů - Marková, Simona (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na rozdíly v systému odměňování a benefitů mezi městskou policií a Policií ČR. Cílem práce je zjistit, jaký vliv mají benefity na motivaci příslušníků policie v České republice. Teoretická část shrnuje motivační teorie (Maslow, Herzberger, Vroom) a vysvětluje roli benefitů při zvyšování pracovní spokojenosti. Praktickou část představuje kvantitativní výzkum, provedený formou validovaného dotazníkového šetření mezi příslušníky policie v České republice. Na základě výzkumu práce jsou vytvořeny doporučení ohledně správného propojení benefitů a motivací v těchto institucích.