Vliv zaměstnaneckých akcií na závazek zaměstnance - Mařáková, Alena (2025)
Práce se zabývá praktickými aspekty zaměstnaneckého benefitu v podobě přímé vlastnické účasti na zaměstnavatelské společnosti (tzv. zaměstnanecké akcie) a vztahem mezi vlastnickou účastí zaměstnance na společnosti a jeho závazkem k zaměstnavateli (employee commitment). Práce je zaměřena rovněž na legislativní stav a využívání tohoto benefitu zaměstnavateli v České republice. Cílem práce je zjistit, zda zaměstnanci, kteří čerpají zaměstnanecké akcie, vykazují vyšší závazek vůči svému zaměstnavateli.