Vliv zaměstnaneckých akcií na závazek zaměstnance - Mařáková, Alena; Hanousek, Vladimír; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Práce se zabývá praktickými aspekty zaměstnaneckého benefitu v podobě přímé vlastnické účasti na zaměstnavatelské společnosti (tzv. zaměstnanecké akcie) a vztahem mezi vlastnickou účastí zaměstnance na společnosti a jeho závazkem k zaměstnavateli (employee commitment). Práce je zaměřena rovněž na legislativní stav a využívání tohoto benefitu zaměstnavateli v České republice. Cílem práce je zjistit, zda zaměstnanci, kteří čerpají zaměstnanecké akcie, vykazují vyšší závazek vůči svému zaměstnavateli.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses