Optimalizace procesů a řízení změn v SAP payroll - Duchek, Karel; Bruckner, Tomáš, 1974-; Trembecký, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci procesů a řízení změn v systému SAP Payroll s využitím principů akčního výzkumu a agilního řízení. Hlavním cílem je identifikovat příčiny prodloužené doby implementace změn, navrhnout efektivní opatření a vyhodnotit jejich účinnost v praxi. Výzkum kombinuje kvalitativní metody, jako je analýza dokumentace a rozhovory se stakeholdery, s kvantitativním sledováním výkonnostních metrik. Na základě zjištěných slabin v oblasti komunikace, schvalovacích procesů a správy dokumentace byla implementována opatření zahrnující zjednodušení workflow, jasné definování odpovědností rolí a zavedení agilních principů. Kvantitativní analýza prokázala zkrácení doby realizace změn o více než 54 %. Diplomová práce přináší konkrétní doporučení pro efektivní řízení změn v prostředí SAP Payroll a představuje metodologii využitelnou i v dalších oblastech HR a ERP systémů.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses