Sytost a komplexita barevnosti marketingového sdělení na sociálních sítích - Tománek, Nela; Gunina, Daria; Vinš, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na vliv sytosti a komplexity barevnosti marketingového sdělení na sociálních sítích na spotřebitelské chování, konkrétně na vnímanou důvěryhodnost značky a postoj ke značce. V teoretické části je provedena literární rešerše zaměřená na marketing služeb, marketing na sociálních sítích a vliv vizuálních prvků. Výzkumná část využívá kvantitativní experimentální design, kde byly vytvořeny různé varianty marketingových sdělení lišících se v míře sytosti a komplexity barev. Data byla získána prostřednictvím online dotazníku a analyzována pomocí regresní analýzy. Výsledky částečně ukazují, že vyšší sytost pozitivně ovlivňuje postoj ke značce i vnímanou důvěryhodnost, zatímco vyšší komplexita má negativní vliv. Zároveň byla částečně potvrzena existence moderujícího efektu komplexity. Na závěr jsou formulována doporučení pro praxi i návrhy na budoucí výzkum.
Vedoucí práce: Daria Gunina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses