Ocenění společnosti JTEKT Czech Republic s.r.o. - Ivanov, Georgi (2025)
Cílem této práce je stanovení tržní hodnoty společnosti JTEKT Czech Republic s.r.o. k datu 31. 3. 2023, která může sloužit jako důležitý podklad pro klíčová strategická rozhodnutí a potenciální transakce. Teoretická část se zabývá celkovým procesem oceňování společností, vysvětlením základních pojmů vztahujících se k dané problematice a popisem oceňovacích metod. Praktická část je věnována aplikaci teoretických poznatků za účelem vytvoření komplexního oceňovacího postupu. Mezi dílčí kroky ocenění patří finanční a strategická analýza, finanční plán a z něho plynoucí generátory hodnoty a výnosové ocenění pomoci metody DCF Entity. Výsledná hodnota je porovnána s účetní hodnotou vlastního kapitálu k datu ocenění a s hodnotou stanovenou na základě odvětvových násobitelů. Výstupem práce je stanovení hodnoty společnosti JTEKT Czech Republic s.r.o. k datu 31. 3. 2023.