Ocenění společnosti JTEKT Czech Republic s.r.o. - Ivanov, Georgi; Štamfestová, Petra, 1984-; Ali, Tanweer; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této práce je stanovení tržní hodnoty společnosti JTEKT Czech Republic s.r.o. k datu 31. 3. 2023, která může sloužit jako důležitý podklad pro klíčová strategická rozhodnutí a potenciální transakce. Teoretická část se zabývá celkovým procesem oceňování společností, vysvětlením základních pojmů vztahujících se k dané problematice a popisem oceňovacích metod. Praktická část je věnována aplikaci teoretických poznatků za účelem vytvoření komplexního oceňovacího postupu. Mezi dílčí kroky ocenění patří finanční a strategická analýza, finanční plán a z něho plynoucí generátory hodnoty a výnosové ocenění pomoci metody DCF Entity. Výsledná hodnota je porovnána s účetní hodnotou vlastního kapitálu k datu ocenění a s hodnotou stanovenou na základě odvětvových násobitelů. Výstupem práce je stanovení hodnoty společnosti JTEKT Czech Republic s.r.o. k datu 31. 3. 2023.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses