Investování do předmětů sběratelské povahy - Lego sety - Horák, Matěj (2025)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat faktory determinující výnos LEGO setů v krátkém období. První část se zaměřuje na stručné představení společnosti LEGO a její konkurenci. Vdruhé části je vysvětlen samotný princip investice a fungování sekundárních trhů. Ve třetí části dochází už k samotné analýze faktorů. V poslední, čtvrté, části práce doporučuji potenciálním investorům sety vhodné k investici.