Vliv přijímacího procesu na spokojenost zaměstnanců ve společnosti zabývající se údržbou letadlové techniky - Kopečná, Veronika (2025)
Tato práce pojednává o vytvoření zácvikového plánu pro letecké mechaniky ve společnosti zabývající se údržbou letadlové techniky. V rámci výzkumu jsou provedeny rozhovory s respondenty rozdělenými do tří skupin – letečtí mechanici, kteří neabsolvovali onboardingový program, letečtí mechanici, kteří onboardingový program absolvovali a respondenti supervizoři. V případě leteckých mechaniků jsou rozhovory vyhodnoceny pomocí obsahové analýzy, ve které kódy pro vyhodnocení byly odvozeny na základě literární rešerše. V případě supervizorů byla použita metoda tematické analýzy. V rámci studie byly zjištěny důležité faktory pro spokojenost zaměstnance a byly identifikovány paradoxy související s onboardingem v tomto prostředí.