Architektura a management technologického startupu v oblasti fitness - Kolář, Matěj; Bruckner, Tomáš, 1974-; Nidl, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem komplexního rámce pro projektové a podnikatelské řízení technologického startupu v oblasti fitness. Hlavním cílem je vytvoření efektivního systému pro vývoj, nasazení a škálování webové aplikace určené pro fitness trenéry. Práce začíná analýzou kontextu projektu a mapováním specifik fitness odvětví v digitální transformaci. Následuje detailní analýza požadavků koncových uživatelů a průzkum trhu včetně konkurenčních řešení. Jádro práce tvoří návrh cloudové architektury s využitím technologií Microsoft Azure, C# a .NET 8, doplněný o vlastní framework projektového managementu kombinující prvky agilních metodik a lean startup přístupu. Součástí je také rámcová finanční analýza projektu a strategie pro dlouhodobý růst a škálování. Výsledkem práce je ucelený a prakticky aplikovatelný rámec, který může sloužit jako referenční model pro řízení podobných projektů nejen ve fitness odvětví, ale i v dalších službově orientovaných oblastech podnikání.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses