Mobilní aplikace jako nástroj pro redukci plýtvání potravinami - Kleinerová, Tereza; Novák, Michal; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se věnuje problematice potravinového odpadu a možnostem jeho snižování prostřednictvím mobilních aplikací. Hlavním cílem diplomové práce je zjistit, zda jsou čeští spotřebitelé otevření udržitelné spotřebě potravin a zda jsou ochotni využívat mobilní aplikace s tím spojené. Výzkum je realizován formou dotazníkového šetření mezi českými spotřebiteli a analyzován pomocí lineární regrese. Výsledky potvrdily všechny testované hypotézy – včetně mediace i moderace. Výzkum přináší nové poznatky o chování českých spotřebitelů a ukazuje, že technologická řešení mohou hrát důležitou roli v podpoře udržitelné spotřeby potravin
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses