Overturismus jako hrozba pro rezidenty? : Pohled obyvatel Chanie na turismus - Babková, Simona (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady overturismu na kvalitu života obyvatel města Chania na ostrově Kréta. Teoretická část definuje pojem overturismus, shrnuje dosavadní výzkumy a zdůrazňuje dopady tohoto fenoménu. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření mezi rezidenty, které zkoumá jejich postoje k turismu a jeho vlivu na každodenní život. Výsledky ukazují, že overturismus má negativní vliv na kvalitu života rezidentů a zvyšuje jejich tendenci k odchodu z oblasti. Práce zároveň navrhuje doporučení pro udržitelný rozvoj turismu