Overturismus jako hrozba pro rezidenty? : Pohled obyvatel Chanie na turismus - Babková, Simona; Novák, Michal; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá dopady overturismu na kvalitu života obyvatel města Chania na ostrově Kréta. Teoretická část definuje pojem overturismus, shrnuje dosavadní výzkumy a zdůrazňuje dopady tohoto fenoménu. Praktická část je založena na dotazníkovém šetření mezi rezidenty, které zkoumá jejich postoje k turismu a jeho vlivu na každodenní život. Výsledky ukazují, že overturismus má negativní vliv na kvalitu života rezidentů a zvyšuje jejich tendenci k odchodu z oblasti. Práce zároveň navrhuje doporučení pro udržitelný rozvoj turismu
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses