Implementace TOGAF frameworku do oddělení Digitalizace. - Omacht, Jiří (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh a implementaci frameworku pro řízení architektury oddělení a architektury řešení, založeného na TOGAFu a notaci ArchiMate. Framework je vytvořen pro oddělení Digitalizace ve vybrané organizaci. Práce nejprve teoreticky vymezuje klíčové principy TOGAF frameworku a následně na tomto základu vytváří praktický návrh frameworku. Implementace je ověřena prostřednictvím pilotního projektu, který demonstruje využitelnost navrženého přístupu v reálném prostředí. Důraz je kladen na pragmatickou adaptaci TOGAFu podle specifik organizace, včetně identifikace hlavních přínosů i problémů spojených se zaváděním změn.