Implementace TOGAF frameworku do oddělení Digitalizace. - Omacht, Jiří; Pour, Jan; Rubeš, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh a implementaci frameworku pro řízení architektury oddělení a architektury řešení, založeného na TOGAFu a notaci ArchiMate. Framework je vytvořen pro oddělení Digitalizace ve vybrané organizaci. Práce nejprve teoreticky vymezuje klíčové principy TOGAF frameworku a následně na tomto základu vytváří praktický návrh frameworku. Implementace je ověřena prostřednictvím pilotního projektu, který demonstruje využitelnost navrženého přístupu v reálném prostředí. Důraz je kladen na pragmatickou adaptaci TOGAFu podle specifik organizace, včetně identifikace hlavních přínosů i problémů spojených se zaváděním změn.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses