Analýza distribučních kanálů vybrané retailové banky - Šíša, Filip (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem distribučních kanálů retailových bank v kontextu nové doby, která se vyznačuje rozsáhlou digitalizací společnosti. Práce je rozdělena do tří částí. První část práce poskytuje historický přehled a vymezuje retailové bankovnictví spolu s jeho hlavními produkty. Další část práce se soustředí na jednotlivé distribuční kanály (bankovní pobočky, telefonní bankovnictví, internetové bankovnictví a mobilní aplikaci) a shrnuje související klíčová témata. V poslední části práce je provedena analýza distribučních kanálů jedné konkrétní banky působící v České republice. Cílem této analýzy je porovnat využití jednotlivých kanálů při zakládání produktů, které banka nabízí. Výsledky ukazují, že nejvíce využívaným kanálem pro zakládání produktů je mobilní aplikace, jejíž podíl na distribuci v posledních letech významně roste na úkor ostatních kanálů.