Efektivita odpadového hospodářství v malé obci - Novák, Pavel (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou faktorů, které ovlivňují třídění komunálního odpadu v malé obci Cetoraz. Cílem je porozumět tomu, jak úroveň informovanosti, dostupnost třídicích kontejnerů a věková struktura obyvatel ovlivňují jejich chování v oblasti recyklace. Na základě kvantitativního dotazníkového šetření a statistických metod práce identifikuje klíčové bariéry a motivátory třídění odpadu a formuluje praktická doporučení pro zlepšení systému nakládání s odpady v obci..