Koncept a realita : Životní cyklus podniku z pohledu financí a managementu - Svozil, Jiří; Kozáková, Petra; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Vývoj exportně orientovaného výrobního podniku v letech 2009–2023 ukazuje, že život-ní cyklus firem může probíhat přes mezifáze kombinující znaky růstu, zralosti a poklesu. Aplikací cash flow analýzy, manažerských rozhovorů a Greinerova modelu byla identifikována chronická delegace jako trvalá růstová krize. Výsledky rozšiřují teorii organizačního vývoje o dynamiku přechodových fází a dlouhodobé krize kontroly. Práce ukazuje, že zvládnutí přechodů závisí na koordinaci, leadershipu a schopnosti včas rozpoznat inklinace vývoje organizace.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses