Zelený marketing a jeho vliv na nákupní chování spotřebitelů second-handového oblečení - Drnzíková, Ester; Pospíšil, Jan, 1983-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Bakalářská práce zkoumá vliv zelených informací na ochotu studen-tů platit (WTP) za oblečení z druhé ruky pomocí experimentální aukce a dotazníkového šetření (NEP Scale). Výsledky výzkumu uká-zaly, že zelená informace zvyšuje ochotu studentů zaplatit více za voucher do second-handu, ale stále více preferují voucher do ob-chodů s konvenční módou. Nebyla potvrzena hypotéza o vyšší WTP u studentek za zelený voucher než u studentů, a ani vztah mezi eko-logickým postojem a WTP za voucher do second-handu. Výsledky poukazují na důležitost zelené informace i přetrvávající vliv značky a osobních preferencí.
Vedoucí práce: Jan Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses