Umělá autenticita? : Důvěryhodnost virtuálních influencerů v marketingové komunikaci - Patková, Nikola (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na postoj lidí k virtuálním influencerům. Zkoumá, jak jsou vnímáni z hlediska autenticity, důvěryhodnosti a celkového dojmu. Cílem této práce je zhodnotit vztah lidí k virtuálním influencerům a pochopit jejich roli v oblasti marketingové komunikace. Výzkum je realizován na základě tří skupinových diskuzí, které umožňují propojit názory účastníků a pochopit jejich hlubší význam. Následně jsou data z těchto diskuzí kódována a analyzována. Práce propojuje poznatky z odborné literatury s postřehy získanými během diskuzí. Nabízí nový pohled na vnímání digitálních postav na sociálních sítích. Závěry práce ukazují na negativní postoj respondentů k virtuálním influencerům. Zpochybňují jejich autentické chování a účel existence.