Umělá autenticita? : Důvěryhodnost virtuálních influencerů v marketingové komunikaci - Patková, Nikola; Pospíšil, Jan, 1983-; Vinš, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na postoj lidí k virtuálním influencerům. Zkoumá, jak jsou vnímáni z hlediska autenticity, důvěryhodnosti a celkového dojmu. Cílem této práce je zhodnotit vztah lidí k virtuálním influencerům a pochopit jejich roli v oblasti marketingové komunikace. Výzkum je realizován na základě tří skupinových diskuzí, které umožňují propojit názory účastníků a pochopit jejich hlubší význam. Následně jsou data z těchto diskuzí kódována a analyzována. Práce propojuje poznatky z odborné literatury s postřehy získanými během diskuzí. Nabízí nový pohled na vnímání digitálních postav na sociálních sítích. Závěry práce ukazují na negativní postoj respondentů k virtuálním influencerům. Zpochybňují jejich autentické chování a účel existence.
Vedoucí práce: Jan Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses