Vliv nositelných technologií na spotřební chování během výletu - Michalková, Kateřina; Šimůnek, Michal, 1976-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem mobilního telefonu jako nositelné technologie na spotřební praktiky mladých lidí během výletu. Zaměřuje se na to, jak telefon ovlivňuje chování, pozornost a prožívání účastníků v konkrétní situaci výletu. Výzkum probíhal prostřednictvím zúčastněného pozorování a polostrukturovaných rozhovorů se šesti informátory ve věku 20–24 let. Výsledky ukazují, že mobilní telefon hraje důležitou roli při plánování, orientaci, dokumentaci a sdílení zážitků, ale zároveň může narušovat plné vnímání přítomného okamžiku. Práce přináší nové poznatky o každodenním používání technologií při jednorázových událos-tech, jako je výlet, a ukazuje, jak mladí lidé reflektují své digitální návyky.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses