Faktory ovlivňující spotřebitelské preference k lokální značce : Případová studie značky Kofola na českém trhu - Karásková, Andrea (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zkoumání faktorů, které ovlivňu-jí spotřebitelské preference českých spotřebitelů vůči značce Kofola. Cílem práce je identifikovat hlavní důvody, proč čeští spotřebitelé pre-ferují Kofolu před globálními značkami, jako je Coca-Cola. V teoretické části jsou představeny koncepty spotřebitelského chování, brand equi-ty a role aspirací. Praktická část vychází z kvalitativního výzkumu, za-hrnujícího dvě ohniskové skupiny, a dat z výzkumu Ipsos.