Společenská odpovědnost a udržitelná konkurenceschopnost : komparativní analýza výroby hořáků - Hauzrová, Petra; Dvořák, Jiří; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na propojení konkurenceschopnosti, spo-lečenské odpovědnosti (CSR) spolu s environmentální udržitelností ve výrobě hořáků do kotlů na pevná paliva. Hlavním cílem práce je zhodnotit CSR a konkurenceschopnost dvou vybraných firem, jedné v Česku a druhé v Polsku, s důrazem na dopady výroby na životní pro-středí provedením Life Cycle Assessment (LCA) a k ní doplňující analý-zu Social Life Cycle Assessment (S-LCA). Na základě výsledků obou analýz jsou identifikovány silné a slabé stránky obou podniků v oblasti environmentálních a sociálních dopadů. Práce rovněž zkoumá vhodnost konceptu uzavřeného cyklu pro dané odvětví.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses