Administrace SAP Analytics Cloud - Mindlová, Kateřina; Pour, Jan; Medovarská, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice administrace nástroje SAP Analytics Cloud, který je součástí cloudových řešení pro business intelligence a datovou analytiku. Cílem práce je vytvořit přehledný a prakticky využitelný materiál pro administrátory tohoto systému, jenž zahrnuje analýzu architektury, identifikaci oblastí náchylných k chybám a návrh efektivních řešení častých problémů. V teoretické části je pomocí odborné literatury a oficiální dokumentace popsána architektura systému, jeho základní principy a klíčové aspekty správy. Praktická část se opírá o vlastní zkušenosti s administrací a využívá metodu pozorování při testování konkrétních scénářů v praxi. Jsou zde popsány kroky související s řešením reálných chyb pro transportování obsahu, autorizacemi a datovými zdroji, na jejichž základě jsou formulována obecná doporučení. Výsledkem je soubor doporučení a postupů (best practices), který může sloužit jako podpora pro administrátory při každodenní práci se systémem SAP Analytics Cloud. Přínosem práce je především zvýšení efektivity správy, lepší orientace v systému a rychlejší řešení problémových situací.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses