Osobnost sládka a její vliv na strategii minipivovaru - Pospíšilová, Marie (2025)
Práce se zaměřuje na vztah mezi osobnostními rysy sládků v českých minipivovarech a jejich strategickými přístupy dle typologie Milese a Snowa. Cílem bylo identifikovat specifické osobnostní rysy a analyzo-vat, jak souvisejí se strategickými přístupy. Výzkum proběhl kvantita-tivní metodou pomocí dotazníkového šetření, výsledky byly analyzová-ny korelační analýzou a ANOVA. Nejčastěji se vyskytly rysy otevřenosti a svědomitosti a strategický typ „Obránce“, přičemž byly akceptovány některé vztahy mezi osobnostními rysy a strategickými přístupy.