Vesnické hospody v ohrožení - Valášková, Tereza; Tripes, Stanislav; Šimůnek, Michal, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat faktory, jež přispívají k uzavírání vesnických hospod a sestavit doporučení, jak mohou hospodští těmto faktorům čelit. Hospody představují tradiční centra společenského života na venkově a pro obyvatele může být problematické, pokud hospoda zmizí. Kvalitativní výzkum byl proveden prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů vedených s hospodskými v Jihomoravském kraji. Rozhovory byly analyzovány pomocí tematické analýzy. Silnými faktory jsou pandemie covidu a s ní spojené nové návyky lidí, jež si během tohoto období vypěstovali, dále výrazné zdražení energií a snižující se zájem mladých lidí o hospody.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses