Empirická zkoumání vizuální populární kultury - Hermanová, Michaela; Šimůnek, Michal, 1976-; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce zkoumá, jak osobní značka influencerů na Instagramu ovlivňuje rozhodovací procesy příslušníků generace Z a jak se promítá do jejich uživatelských postojů a každodenních praktik na této sociální platformě. Zaměřuje se zejména na to, jak mladí lidé vnímají důvěryhodnost, autenticitu, transparentnost a relevanci doporučovaných produktů a jak tyto faktory formují jejich hodnoty, postoje i nákupní chování. Výzkum využívá kvalitativní výzkumný design (polostrukturované rozhovory a jejich tématickou analýzu), díky čemuž identifikuje klíčové aspekty vnímání influencerů v českém prostředí. Výsledky ukazují, že pro generaci Z je zásadní emoční propojení, sdílené hodnoty a otevřená komunikace influencerů. Práce přináší doporučení pro efektivnější marketingové strategie a přispívá k hlubšímu pochopení digitálního chování generace Z v kontextu sociálních sítí.
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses