Vplyv dimenzií organizačnej štruktúry na motiváciu zamestnancov - Velgosová, Miroslava; Tripes, Stanislav; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá vplyvom dimenzií organizačnej štruktúry (formalizácia, centralizácia a zložitosť) na motiváciu zamestnancov. Dáta boli získané od 105 zamestnancov rôznych organizácií za pomoci online dotazníka, distribuovaného náhodným samovýberom a snowball samplingom a vyhodnotené boli viacnásobnou lineárnou regresiou. Výsledky naznačujú negatívny vplyv centralizácie, zatiaľ čo formalizácia a zložitosť majú pozitívny dopad na motiváciu. Horizontálna a vertikálna diferenciácia zložitosti majú rozdielny vplyv na motiváciu. Vonkajšie vplyvy ako dimenzie organizačnej štruktúry môžu výrazne ovplyvňovať zamestnancov. Preto je potrebné ich dôkladné nastavenie tak, aby podporili zamestnancov k práci.
Vedoucí práce: Stanislav Tripes
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses