Dynamické parkování jako nástroj pro řešení problematiky parkování v centru města Telč - Novotný, Marek (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou parkování v historic-kém centru města Telč, přičemž zvláštní pozornost je věnována mož-nosti zavedení systému dynamického parkování. Cílem práce je zhod-notit postoje veřejnosti k zavedení dynamického parkování, což může sloužit jako podklad pro rozhodování města. Výzkum vychází z modelu Technology Acceptance Model (TAM), který byl aplikován prostřednic-tvím kvantitativního dotazníkového šetření a doplněn o rozhovory se zástupci městské správy. Výsledky ukázaly výraznou sezónní variabilitu v obsazenosti parkovišť a zároveň potvrzují, že vyšší míra srozumitel-nosti systému pozitivně koreluje s ochotou uživatelů akceptovat dyna-mické ceny.