Udržateľné stravovacie návyky : prípadová štúdia viacgeneračnej slovenskej rodiny - Mihálová, Petronella (2025)
Diplomová práca sa zameriava na štúdium postojov Slovákov k udržateľnému stravovaniu využitím výlučne kvalitatívnej metódy prostredníctvom hĺbkových rozhovorov. Práca popisuje návyky a postoje k udržateľnému stravovaniu viacgeneračnej rodiny. Cieľom je porozumieť vnímaniu, postojom, motiváciám a prekážkam členov viacgeneračnej slovenskej rodiny v snahe o trvale udržateľné stravovacie návyky. Práca analyzuje individuálne názory, skúsenosti, hodnoty a vnímanie udržateľného stravovania a poskytuje detailné náhľady do tejto problematiky. Výsledky práce slúžia ako zdroj poznatkov pre podporu environmentálne zodpovedných politík a praxí v oblasti stravovania.