Projekt Diplomová práce : Návrh modernizace informačního systému pro HR management - Zajíc, Jan (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu a modernizaci informačního systému pro řízení lidských zdrojů (HRIS) ve společnosti X. Cílem práce je identifikovat nedostatky stávajícího systému a navrhnout jeho optimalizaci tak, aby efektivněji podporoval klíčové HR procesy společnosti. Výzkum vychází z kvalitativních hloubkových rozhovorů s klíčovými stakeholdery společnosti, doplněných o sekundární analýzu dostupných alternativních řešení. Výsledkem je návrh konkrétních úprav a rozšíření systému založený na platformě Microsoft Power Apps. Navržené změny zahrnují například automatizaci náboru, zavedení kompetenčního modelu či samoobslužný portál pro zaměstnance. V závěru jsou jednotlivé návrhy srovnány z hlediska nákladů a přínosů s komerčně dostupnými a formulováno doporučení společnosti. Práce přináší ucelený pohled na možnosti efektivního rozvoje HRIS ve středně velké IT firmě a slouží jako praktické vodítko pro rozhodování managementu o jeho dalším rozvoji.