Projekt Diplomová práce : Návrh modernizace informačního systému pro HR management - Zajíc, Jan; Legnerová, Kateřina, 1965-; Hořáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu a modernizaci informačního systému pro řízení lidských zdrojů (HRIS) ve společnosti X. Cílem práce je identifikovat nedostatky stávajícího systému a navrhnout jeho optimalizaci tak, aby efektivněji podporoval klíčové HR procesy společnosti. Výzkum vychází z kvalitativních hloubkových rozhovorů s klíčovými stakeholdery společnosti, doplněných o sekundární analýzu dostupných alternativních řešení. Výsledkem je návrh konkrétních úprav a rozšíření systému založený na platformě Microsoft Power Apps. Navržené změny zahrnují například automatizaci náboru, zavedení kompetenčního modelu či samoobslužný portál pro zaměstnance. V závěru jsou jednotlivé návrhy srovnány z hlediska nákladů a přínosů s komerčně dostupnými a formulováno doporučení společnosti. Práce přináší ucelený pohled na možnosti efektivního rozvoje HRIS ve středně velké IT firmě a slouží jako praktické vodítko pro rozhodování managementu o jeho dalším rozvoji.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses