Faktory ovlivňující volbu pediatra mezi rodiči v České republice - Laštovková, Kristýna (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňujícími volbu pediatra mezi rodiči v České republice. Cílem práce bylo zjistit, které z vybraných atributů: místní dostupnost, recenze, smluvní spolupráce s pojišťovnami a pohlaví lékaře mají na rozhodování rodičů největší vliv. Výzkum byl realizován kvantitativní metodou pomocí Conjoint analýzy ve specializovaném softwaru 1000minds, který simuloval reálné rozhodovací situace. Data byla sbírána prostřednictvím online dotazníku. Výsledky ukázaly, že největší roli při výběru pediatra hrají recenze, následované rozsahem smluvní spolupráce lékaře s pojišťovnami. Místní dostupnost a pohlaví lékaře měly na rozhodování rodičů nižší dopad. Výsledky práce mohou přispět ke zlepšení zdravotnických služeb a efektivnějšímu přizpůsobení péče potřebám rodičů a jejich dětí.