Faktory ovlivňující volbu pediatra mezi rodiči v České republice - Laštovková, Kristýna; Řehoř, Marek; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňujícími volbu pediatra mezi rodiči v České republice. Cílem práce bylo zjistit, které z vybraných atributů: místní dostupnost, recenze, smluvní spolupráce s pojišťovnami a pohlaví lékaře mají na rozhodování rodičů největší vliv. Výzkum byl realizován kvantitativní metodou pomocí Conjoint analýzy ve specializovaném softwaru 1000minds, který simuloval reálné rozhodovací situace. Data byla sbírána prostřednictvím online dotazníku. Výsledky ukázaly, že největší roli při výběru pediatra hrají recenze, následované rozsahem smluvní spolupráce lékaře s pojišťovnami. Místní dostupnost a pohlaví lékaře měly na rozhodování rodičů nižší dopad. Výsledky práce mohou přispět ke zlepšení zdravotnických služeb a efektivnějšímu přizpůsobení péče potřebám rodičů a jejich dětí.
Vedoucí práce: Marek Řehoř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses