Influencer marketing jako nástroj propagace tabuizovaných produktů - Milčinská, Adéla (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem influencer marketingu na vnímání menstruačních pomůcek, které jsou ve společnosti často vní-mány jako tabuizované produkty, a na nákupní úmysl spotřebitelek. Cí-lem je zjistit, zda influencer marketing ovlivňuje vnímání těchto pro-duktů v myslích spotřebitelek a podporuje jejich úmysl tyto produkty zakoupit. Výzkum je proveden prostřednictvím online dotazníkového šetření a analyzován pomocí statistických metod. Výsledky ukazují, že influenceři mohou významně ovlivnit postoje spotřebitelek i jejich ná-kupní rozhodování. Práce tak rozšiřuje dosavadní poznání o roli influ-encerů při propagaci společensky citlivých témat.