Podpora cestovného ruchu v kontexte regionálnej politiky krajov - Želipská, Nikoleta (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá podporou cestovného ruchu v Juhočeskom kraji a nástrojmi na jeho rozvoj. Cieľom práce je zmapovať súčasné nástroje podpory, vrátane finančných dotácií, marketingových aktivít, rozvoja infraštruktúry a vzdelávania. Výskum zahŕňa rozhovory s destinačnými stakeholdermi a obsahovú analýzu odborných dokumentov, ktoré popisujú aktuálne stratégie rozvoja cestovného ruchu Juhočeského kraja. Výsledky ukazujú, že finančná podpora a marketingové aktivity, udržateľnosť, infraštruktúra a vzdelanie sú kľúčové pre rozvoj cestovného ruchu. Všetky tieto nástroje však čelia určitým výzvam a majú nedostatky, ktoré prezentujú stakeholderi počas rozhovorov. Práca poskytuje prehľad súčasných nástrojov podpory ako aj názory a vnímanie destinačných stakeholderov, čo môže prispieť k rozvoju kraja a zvýšeniu atraktivity cestovného ruchu.