Využívání sportovních metafor v managementu - Linhartová, Eva; Králová, Věra; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na využití sportovních metafor v ma-nagementu. Cílem diplomové práce je prozkoumat dominující sportovní metafory v oblasti managementu i sportu a identifikovat fak-tory odchýlení se od významu převzatých sportovních pojmů a metafor oproti standardnímu pojetí managementu. Teorie vychází z myšlenky, že organizace a management vychází ze stejných principů. Práce pou-žívá kvalitativní přístup, který je zaměřen na rozhovory a analýzu dat. Závěr práce představuje a identifikuje třívrstvý model, který slouží k přejímání sportovních metafor do organizací. Organizace by tak měly snáze převzít a použít jednotlivé metafory do praxe.
Vedoucí práce: Věra Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses