Digitální transformace ve zdravotnictví jako nástroj sociální udržitelnosti : Percepce zdravotníků - Koláčková, Barbora; Komárková, Lenka, 1976-; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato diplomová práce se zabývá determinanty akceptace digitálních řešení zdravotníky, konkrétně se zaměřuje na využití tabletu pro zaznamenávání elektronické zdravotnické dokumentace, který používají zdravotničtí záchranáři. Práce vnímá využívání digitálních technologií jako jednu z cest k posílení sociální udržitelnosti ve zdravotnictví, proto zkoumá vliv možných determinantů na akceptaci technologií. Cílem práce je zjistit, jaké faktory ovlivňují záměr zdravotníků tablet využívat. Výzkum je postaven na modelech TAM a UTAUT doplněné o další faktory identifikované v literární rešerši. Data pro výzkum byla získána v dotazníkovém šetření, kterého se zúčastnily krajské záchranné služby ze čtyř krajů České republiky. Výsledky byly analyzovány pomocí lineární regresní analýzy. Jako statisticky významné prediktory akceptace používání tabletu se ukázaly být vnímaná užitečnost technologie a sociální vliv. Práce identifikuje také svá výzkumná omezení a navrhuje další možné směry pro zkoumání akceptace digitálních řešení zdravotníky.
Vedoucí práce: Lenka Komárková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses