„Analýza potřeb eCommerce subjektů v oblasti Business Inteligence a datové analytiky“ - Kučera, Jan; Vávra, Oldřich; Čejka, Paul; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zhodnocení tržního potenciálu nového analytického nástroje určeného pro středně velké eCommerce firmy v České republice. Cílem navrhovaného produktu je umožnit firmám efektivněji využívat svá data prostřednictvím integrace dat o marketingu, logistice, objednávkách a financích. Hodnocení tržního potenciálu využívá rámce jako TAM/SAM/SOM, Porterovu analýzu pěti sil a VRIO analýzu, které slouží k hodnocení velikosti trhu, konkurenční výhody a celkové atraktivity odvětví. Praktická část je dále doplněna o expertní rozhovory, které přinášejí pohled z praxe a zkoumají reálný zájem o podobné řešení. Výsledky ukazují, že klíčovým požadavkem trhu je modularita, možnost přizpůsobení konkrétním systémům a doprovodná konzultační služba. Funkce AI by měly být nabízeny jako volitelná nadstavba. Výstupem práce je doporučení zaměřené na efektivní pozicování a vývoj produktu v souladu s potřebami cílové skupiny.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses