Vliv změny vlastníka na konkurenční postavení firmy na českém trhu - Aubrecht, Jakub (2025)
Bakalářská práce zkoumá vliv vstupu zahraničního vlastníka do le-tecké společnosti na českém trhu. Cílem práce je identifikovat a diskutovat vliv změn ve firmě Smartwings ve srovnání s konkurenčním postavením před a po změně vlastníka. V práci bu-de provedena finanční (horizontální a vertikální) analýza firmy Smartwings. Změny budou podpořeny zpracováním analýzy kon-kurence. Proveden bude také u konkurence výpočet finančních ukazatelů (rentabilita, ROE, ROA…). Finanční výsledky firmy Smartwings budou porovnány s konkurencí.