Vliv změny vlastníka na konkurenční postavení firmy na českém trhu - Aubrecht, Jakub; Hajdíková, Taťána; Vopátek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Bakalářská práce zkoumá vliv vstupu zahraničního vlastníka do le-tecké společnosti na českém trhu. Cílem práce je identifikovat a diskutovat vliv změn ve firmě Smartwings ve srovnání s konkurenčním postavením před a po změně vlastníka. V práci bu-de provedena finanční (horizontální a vertikální) analýza firmy Smartwings. Změny budou podpořeny zpracováním analýzy kon-kurence. Proveden bude také u konkurence výpočet finančních ukazatelů (rentabilita, ROE, ROA…). Finanční výsledky firmy Smartwings budou porovnány s konkurencí.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses