Spokojenost návštěvníků v destinaci Lipensko - Fomenko, Petr; Štumpf, Petr, 1980-; Janeček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu spokojenosti návštěvníků turistické destinace Lipensko, přičemž cílem výzkumu bylo identifikovat faktory ovlivňující spokojenost návštěvníků a porovnat je mezi sebou. V rámci výzkumu byly formulovány dva výzkumné předpoklady a hypotéza týkající se korelace mezi atmosférou destinace a celkovou spokojeností návštěvníků. Pro sběr dat byla využita kvantitativní metoda s osobním a online dotazováním. Výsledky ukázaly, že nejlépe hodnocenými faktory byly bezpečnost a možnost aktivního sportování, přičemž negativně hodnocenými faktory byly místní doprava a množství návštěvníků. Hypotéza o korelaci mezi atmosférou a spokojeností byla vyvrácena, když analýza ukázala, že nejvíce korelujícím faktorem je počasí. Práce přináší cenné poznatky pro zlepšení nabídky destinace a zvýšení spokojenosti návštěvníků, s cílem podpořit udržitelný rozvoj regionu.
Vedoucí práce: Petr Štumpf
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses