Postoje a jednání mladých lidí ve vztahu k vlastním odpadům : participativní akční výzkum ze školních lavic - Hájková, Renáta (2025)
Diplomová práce zkoumá postoje a jednání mladých lidí ve vztahu k odpadům, které produkují v každodenním životě. Jejím cílem je s využitím vybraných postupů participačního akčního výzkumu, který bude realizován na jedné střední škole, zvýšit ochotu studentů třídit odpad produkovaný ve školním prostředí. V rámci akčního výzkumu budou dále identifikovány faktory, které důslednému třídění odpadů brání či jej naopak podporují. Výstupem práce bude rovněž ná-vrh edukativních a manažerských postupů pro zvýšení ochoty studentů třídit odpad a zodpovědně se chovat k životnímu prostředí.