Environmentální vzdělávání u studentů FM VŠE a vybraných přírodovědných fakult v ČR - Šicová, Aneta (2025)
Diplomová práce analyzuje environmentální povědomí a vzdělávání studentů Fakulty managementu VŠE a Fakulty životního prostředí UJEP. Cílem bylo porovnat postoje, míru angažovanosti a vnímání environmentálních témat. Výzkum formou dotazníkového šetření ukázal vyšší environmentální gramotnost studentů FŽP UJEP, ale i rostoucí význam environmentálních témat u studentů FM VŠE. Práce zdůrazňuje nutnost systematické environmentální osvěty a upozorňuje na důsledky nízké úrovně environmentálních znalostí u budoucích manažerů.