Vplyv zapojenia firemných tímov do športových akcií na individuálne a skupinové pracovné výstupy - Geletová, Alexandra; Král, Pavel; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Táto práca skúma vplyv firemných športových aktivít na pracovné prostredie. Cieľom tohto kvalitatívneho výskumu bolo prostredníctvom polo-štruktúrovaných rozhovorov analyzovať, ako účasť na týchto podujatiach ovplyvňuje individuálne fungovanie zamestnancov a dynamiku pracovných tímov. Analýza dát odhalila dva protichodné efekty: katalyzačný a polarizačný. Katalyzačný efekt sa prejavoval na individuálnej úrovni zlepšením osobnej pohody, na skupinovej úrovni budovaním neformálnych vzťahov a pozitívnej tí-movej dynamiky, a na organizačnej úrovni podporujúcou firemnou stratégiou. Naopak, polarizačný efekt sa prejavoval prehlbovaním rozdielov medzi zamestnancami, tlakom na účasť a sociálnym napätím. Vo väčšine prípadov prevažoval katalyzačný efekt. Polari-začný sa objavil len sporadicky. Zistenia poskytujú praktické implikácie pre implementáciu športových aktivít do firemného prostredia.
Vedoucí práce: Pavel Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses