Vliv vnímané autentičnosti značky na vnímanou autentičnost CSR aktivit - Nalieskin, Stanislav (2025)
Cílem této práce je prozkoumat vztah mezi vnímanou autentičností značky a vníma-nou autentičností společenské odpovědnosti (CSR), s mediací reputace firmy. Na zá-kladě teoretické rešerše byl navržen konceptuální model zachycující předpokládané vztahy mezi těmito konstrukty, které byly následně ověřeny kvantitativním výzkumem prostřednictvím strukturovaného online dotazníku. Pomocí analýzy mediace bylo zjištěno, že vnímaná autentičnost značky výrazně ovlivňuje vnímanou autentičnost CSR aktivit přímo i nepřímo prostřednictvím mediace reputace firmy. Výzkum přináší nová zjištění o významu autentičnosti značky při utváření vnímání CSR aktivit společností a potvrzuje roli reputace firmy jako důležitého mediátoru tohoto vztahu. Získané poznatky rozšiřují současný stav poznatků o vzájemných vazbách mezi autentičností značek a autentičností CSR, a poskytují cenné implikace pro ma-nagement v oblasti brandingu a CSR strategií.