Vztah automatizace a pracovní spokojenosti zaměstnanců - Bařtipánová, Adéla; Váchová, Lucie; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2025)
Diplomová práce zkoumá vztah mezi automatizací pracovních procesů a pracovní spokojeností zaměstnanců v konkrétní společnosti. Cílem bylo zjistit, jak automatizace ovlivňuje spokojenost, jaké existují rozdíly mezi demografickými skupinami a které faktory mají největší vliv na celkové hodnocení pracovní spokojenosti. Výzkum kombinoval kvantitativní dotazníkové šetření a kvalitativní analýzu otevřených odpovědí. Výsledky ukázaly, že automatizace byla spojena se zvýšením autonomie a celkové spokojenosti. Klíčovými faktory spokojenosti byly autonomie a profesní rozvoj. Práce přináší poznatky pro teorii pracovní spokojenosti a doporučení pro řízení technologických změn v organizacích.
Vedoucí práce: Lucie Váchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses