Návrh riešenia SSBI v spoločnosti Škoda Auto a.s. - Mihalčin, Miroslav; Fortinová, Jana; Křap, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Diplomová práca mapuje proces návrhu a implementácie dátových operácií a reportingovej vrstvy v podobe Business Intelligence nástroja. Hlavným cieľom práce je navrhnúť a implementovať analytické riešenie pre oddelenie Zákazníckej spokojnosti, ktorého funkcionalita prinesie proaktívne a reaktívne riadenie v oblasti analýzy otvorených komentárov zákazníkov v procese nákupu a servisu vozidla Škoda. Úvodná časť práce predstavuje spoločnosť Škoda Auto, terminológiu výskumu trhu a zákazníckej spokojnosti. Hlavná obsahová časť práce opisuje procesy analýzy business a technických požiadaviek, návrhy dátovej orchestrácie, návrh dátovej architektúry a návrh reportingovej vrstvy. Záverečná časť práce opisuje proces implementácie, validácie a realizácie vo vybraných dátových a analytických nástrojoch podľa stanovených požiadaviek, návrhov a metodiky. Výstupom práce je konkrétne analytické riešenie, ktoré spĺňa všetky požiadavky a poskytuje požadovanú funkcionalitu.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses